Slipp ont i ryggen

Du kan alltid få bärhjälp om du har ont i ryggen. Detta gör att du inte belastar ryggen onödigt mycket. Fråga gärna familjemedlemmar eller vänner om de kan hjälpa dig bära tunga saker. Prata även med en läkare eller fysioterapeut om problemen med ryggen kvarstår trots hjälpen. Det finns flera goda behandlingar som kan lindra smärtan.

Du bör också vara försiktig med hur mycket du bär och se till att bära på ett riktigt sätt. Undvik att böja dig framåt när du bär tunga saker. Böj i stället knäna och lyft upp försiktigt. Låt inte grejerna bli för tunga, ta istället flera vändor om det behövs. Oftast går det bra att bära mindre tungt längre sträckor än att bära tungt kortare sträckor.

Om du börjar känna av ont i ryggen när du bär något bör du sluta omedelbart. Lägg ifrån dig försiktigt det du bär och sträck på dig. Gå sedan och hämta hjälp om det behövs. Ryggont är vanligt och beror oftast på ansträngning eller belastning, men det finns också andra orsaker till ryggsmärta. Om du bär på något tungt och känner smärta bör du alltid uppsöka en läkare för att utesluta andra orsaker. Men vad ska du göra om du inte har familj och vänner som kan ställa upp med bärhjälp? Ja, som tur är så finns det ju företag som kan vara behjälpliga med bärhjälp i Danderyd eller Sollentuna och du kan komma i kontakt med ett av dessa företag om du klickar på länken som finns här ovanför. De bär allt du behöver hjälp med så slipper du göra det själv. Så boka hjälp i Danderyd eller Sollentuna redan idag. Du kan om du har väldigt ont ta värktabletter men vissa av dem ska du inte köra bil efter att du har tagit. Läs vad som står i bipacksedeln.